Carpaccio z červenej repy

Ingrediencie

2 ks červená repa veľkosti jablka
2 PL červený balzamikový ocot
2 PL med
2 PL ríbezľový džús
1 PL zázvorová šťava
3 PL olivový olej
1 ks rozdrvený klinček
1 ČL čierne korenie
1/2 ČL nové korenie
2 prepeličie vajíčka
1 strúčik cesnak
1 ČLsoľ

Postup prípravy

Surovú repu nakrájajte na 0,5 cm plátky. Ocot nechajte zovrieť, primiešajte med.  Odstavte, pridajte olej, džús, šťavu zo zázvoru, koreniny, soľ a cesnak. Nezabudnite ochutnať, keby niektorá z chutí príliš vytŕčala, dolaďte pridaním soli alebo cukru sebe na mieru.

2Repu naukladajte a po vrstvách prelievajte marinádou, optimálne tak, aby boli všetky plátky rovnomerne pokryté. Nechajte odležať v chladničke 12 – 24 hodín, vydrží však aj dva dni. Podávajte s prepelicimi vajičkami

Tip:  Keď si repu dopestujete doma,alebo  kúpite čerstvú neuvarenú  nakrájajte ich na  tenučké plátky usušte v rúre jemne osolené na papieri na pečenie a „dotlačte sa“ zdravými čipsami :-)  

Vína ktoré sa hodia k receptu