Grilované domáce kuracie prsia na zeleninovom ragú s pečenými zemiakmi

Ingrediencie

Kuracie prsia, soľ, čierne korenie, olivový olej, cibuľa, kačacia masť, cesnak, tymián, paradajky,cukina, červené víno, kurací vývar, zemiaky.

Postup prípravy

Kuracie prsia v celku osolíme a okoreníme. Na pavnicu rozohrejeme olivový olej a zprudka opečieme na oboch stranách. Plameň znížime a dopečieme do zlatohneda. 

Ragú: Na panvici po kurati orestujeme cibuľu na kačacej masti. Pridáme cesnak, soľ, korenie, tymián, paradajky, cukinu, 0,2l červeného vína a 0,2l kuracieho vývaru. Dusíme do mäkka, pokiaľ sa zmes zredukuje.

Zemiaky na hrubo osolíme a v rúre na voľbe grill pečieme na 250 stupňov do zlatohneda.  

Vína ktoré sa hodia k receptu