Konfitovaný diviak s gratinovanými zemiakmi

Ingrediencie

Diviačie mäso, bobkový list, mrkva, petržel, zeler, cibula, č.korenie, borievky, mletá sladká paprika, rasca, ocot, olej, rozmarí, cesnak, zemiaky, smotana,

Postup prípravy

Vyčistené, odblanené mäso tri až štyri dni marinujeme v ochladenej zmesi z varenej vody, bobkového listu, nakrájanej mrkvy, petržlenu a zeleru, cibule, čierneho korenia, brusníc alebo borievok, mletej červenej papriky, rasce a octu. Nesolíme, zverina sa solí až pri varení. Marinovaného diviaka preložíme do hlbokého pekáča alebo do hlbokej zapekacej misy a zalejeme ho olejom tak, aby bol celý ponorený v oleji. Pridáme 2 vetvičky rozmarínu a strúčiky cesnaku. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 130 °C asi 3 – 4 hodiny. Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké kolieska a poukladáme škridlovito do vymastenej formy. Smotanu ochutíme soľou, čiernym korením a nalejeme na zemiaky. V predhriatej rúre zapekáme približne 30 minút do zlatohneda.

 

Vína ktoré sa hodia k receptu