Kuracia paštéta s dulovým čatní

Ingrediencie

Kura, soľ, nove a čierne celé korenie, bobkový list, kačacia masť, slanina, cibuľa, cesnak, oregáno, tymián, pečienky, toast, vlaske orechy, dule, med, ,

Postup prípravy

Kura uvaríme vo vode spolu s novým ,čiernym celým korením a bobkovým listom. Uvarené mäso oberieme od kosti, /vývar dáme do mrazničky a niekedy použijeme/. Na kačacej masti udusíme bravčovú slaninu , cibuľu a cesnak, bylinky, pridáme pečienky a dusíme. Celú zmes: kuracie mäso, pečienkovú zmes 2-3x pomelieme, (od hrúbky pomletia závisí celková štruktúra paštéty), ochutíme, dôkladne rozmiešame a dáme do formy.

Podávame s opečeným toastom, vlaským orechom a dulovým čatní.

Dulové čatní: duly očistíme a nakrájame na kocky, ktoré ľahko skaramelizujeme na cukre. Potom ich zalejeme šťavou a zredukujeme na sirup

Vína ktoré sa hodia k receptu