Marinovaný losos s avokádom

Ingrediencie

Losos, soľ, cukor, pomaranč, korenie, vodka, kôpor, avokádo, smotana, citrón, biele korenie.

Postup prípravy

Na marinadovanie lososa potrebujeme: 1 kg filet z lososa, 50 g morská soľ, 50 g cukru, šťava a kôra z jedného pomaranča, 1 polievková lyžica korenia, 70 ml vodka, 50 g čerstvého kôpru. Všetko zmiešame a vytvoríme marinádu. Lososa vložime do marinady, zakryjeme fóliou a vloźíme na noc do chladničky.
Avokádový krém: 1 zrelé avokádo, 2 polievkové lyžice smotany, šťava z polovice citróna, soľ a čerstvo mleté biele korenie. K avokádu pridáme ostatné suroviny a rozšlaháme do krému. Podávame zachladené.

Vína ktoré sa hodia k receptu