Mušle Sv. Jakuba, sépiová ryža a hrachová kaša.

Ingrediencie

Mušle Sv.Jakuba, ryža , šalotka, soľ, korenie, cesnak, citrón, olivový olej, vývar, sépiový atrament, maslo, hrach,mlieko.

Postup prípravy

Čierna ryža: očistenú nadrobno nakrájanú šalotku s rozotretým cesnakom speníme na rozpálenom olivovom oleji. Pridáme ryžu a prehrejeme a pridáme asi 1 hrnček vriaceho vývaru v pomere 1:1, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a na miernom ohni za stáleho miešania varíme. 
Keď je ryža uvarená, pridáme sépiový atrament a krátko povaríme. Vychladnú ryžu dáme na fóliu, vytvoríme valec a dáme do chladničky odstáť. Mušle  očistíme  a osolíme z oboch strán. Na dostatočne rozohriatej panvici zohrejeme olej a mušle opečieme 1-2 minútky z jednej strany, stíšime  plameň a opečieme 2-3 minútky z druhej strany. Mušle by mali byť hotové. Správne upravené mušle by v strede mali byť nepriezračné a na okrajoch elastické. Pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a na každú dáme kúsok másla. Uvarený hrášok s cesnakom na hrubo rozmixujeme s pridaním masla a mlieka. 

 

Vína ktoré sa hodia k receptu