Opekaná panenka s mrkvovým pyré a zemiakovými plackami

Ingrediencie

Bravčová panenka, soľ, čierne korenie, olej, mrkva, smotana, cesnak, zemiaky, múka.

Postup prípravy

Bravčovú panenku očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme, okoreníme a opečieme na troške oleja zo všetkých strán dozlatista. Uchováme na teplom mieste. Podávame s mrkvovým pyré a zemiakovými plackami.

Mrkvové pyré: uvarenú mrkvu a cesnak rozmixujeme. ochutíme soľou, čiernym korením, môžeme pridaj aj kúsok uvareného zemiaku a smotany a masla.

Zemiakové placky: postrúhame surové zemiaky,vytlačime z nich vodu a pridáme soľ, čierne korenie, strúhanku, 0,1dcl mlieka, majorán, 1 vajíčko a pretlačený cesnak. Placky opečieme na bravčovej masti.

Vína ktoré sa hodia k receptu