Pečená krkovička, kôprová omáčka a domáca knedľa z chleba

Ingrediencie

krkovička
sladká šlahačka 250 ml
soľ
čierne korenie
rímska rasca
hladká múka 3 PL
kôpor
ocot

Postup prípravy

Krkovičku vcelku osolíme a okoreníme čiernym korením a rímskou rascou. Pečieme v trube na 180 stupňov pod alobalom 1,5 hod. Ďalej už bez alobalu 0,5 hod. Necháme odpočivať a pred servírovaním nakrájame na hrubšie plátky a polejeme výpekom. 

Omáčka: Na oleji opražíme múku, zalejeme studenou šlahačkou a miešame, kým z toho nebude hustá kaša. Pridáme soľ, cukor, bobkový list a varíme 10-15 minút. Do hotovej omáčky pridáme nasekaný kôpor a dochutíme octom.

Podávame s domácou knedľou  

Vína ktoré sa hodia k receptu