Recepty

Varená klobása v červenom víne

Toto možno znie čudne, alebo sa to číta trochu zvláštne, každopádne je to recept od priateľa a ten vie prečo... Výsledok je neopakovateľný a vždy ma dostane. Je to fakt zážitok a na cene vína, v ktorom sa klobáska varí v tomto prípade až tak veľmi nezáleži a recept je uvedený pri víne iba ako inšpirácia.  Stredne vysušenú  celú...

Tagliatelle s kuracím zapekaným mäsom

Tagliatelle varíme 7-9 minút al dente. Kuracie prsia okoreníme, osolíme, na vrch dáme syr (údený a mozzarellu) a dáme zapiecť do rúry na grill do zlatohneda


Špagety s Boloňskou omáčkou

Je množstvo receptov na túto omáčku a skoro každý je ten originál, ale v jednom sa určite zhodnú skoro všetci. Na dobrú boloňskú omáčku si nájdite čas, lebo čas jej dáva tú originalitu. Očistenú mrkvu, zeler a cibuľu pokrájame nadrobno a podusíme na masle a slanine pokrájanej na kocky. Pridáme mleté bravčové a hovädzie mäso,...

Pečené citrónové kura a chutné zemiaky s mozzarellou

Marináda na kura: olivový olej, citrónová šťava, soľ, korenie, chilli, oregano. Kuracie mäso (horné stehno) v marináde obalíme a upečieme na 200 stupňou asi 70 min. Na konci na grile. Zemiaky v strede narežeme a pečieme. Pred koncom na zemiaky poukladáme syr mozzarella a dopečieme v rúre na grile.


Tagliatelle Aglio olio

Tagliatelle uvaríme v slanej vode do mäka. Omáčka: opražíme slaninku, chili, cesnak a cherry paradajky.Podlejeme vodou s cestovín. Odstavíme , na koniec pridáme male mozzarelky a zmiešame s cestovinami. Na vrch sa nastrúha parmezán.


Špagety Carbonara

Špagety uvaríme do mäkka v slanej vode. Omáčka: žĺtky, smotana, parmezán, sušená šunka, petrželová vňať. Všetko pridáme ku uvareným horúcim cestovinám a miešame pokiaľ  žĺtky jemne zhustnú. Omáčka má byť hustá, ale nie uvarená. Podávame s hoblinami...

Pečené kačacie prsia so zemiakovo - chlebovou knedľou

Kožu na prsiach narežeme a osolíme. Opečieme obe strany aby sa mäso zatiahlo a necháme dopiecť v rúre pol hodinku.

Na knedľu potrebujeme: Varené zemiaky, soľ, bazalku, vajíčko a chleba. Všetko zmiešame, vytvarujeme knedľu , narežeme na väčšie kusy a opečieme na panvici.

Podávame s červenou kapustou dozdobenou brusnicami a smaženou cibuľkou.


Opekaná panenka s mrkvovým pyré a zemiakovými plackami

Bravčovú panenku očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme, okoreníme a opečieme na troške oleja zo všetkých strán dozlatista. Uchováme na teplom mieste. Podávame s mrkvovým pyré a zemiakovými plackami. Mrkvové pyré: uvarenú mrkvu a cesnak rozmixujeme. ochutíme soľou, čiernym korením, môžeme pridaj aj kúsok uvareného zemiaku a...

Grilované mušle Sv. Jakuba s hruškovým pyré

Mušle  očistíme  a osolíme z oboch strán. Na dostatočne rozohriatej panvici zohrejeme olej a mušle opečieme 1-2 minútky z jednej strany, stišime  plameň a opečieme 2-3 minútky z druhej strany. Mušle by mali byť hotové. Správne upravené mušle by v strede mali byť nepriezračné a na okrajoch elastické. Pokvápkame trochou citrónovej...

Marinovaný losos s avokádom

Na marinadovanie lososa potrebujeme: 1 kg filet z lososa, 50 g morská soľ, 50 g cukru, šťava a kôra z jedného pomaranča, 1 polievková lyžica korenia, 70 ml vodka, 50 g čerstvého kôpru. Všetko zmiešame a vytvoríme marinádu. Lososa vložime do marinady, zakryjeme fóliou a vloźíme na noc do chladničky.Avokádový krém: 1 zrelé avokádo, 2 polievkové...