Recepty pre Ryby

Losos s bylinkovou krustou

Očistený a pokrájaný filet lososa osolíme, potrieme pretlačeným cesnakom, prelejeme olivovým olejom a necháme odpočívať v chladničke. Krustu si pripravíme z domácej strúhanky, parmezánu, soli, korenia a byliniek aké máme po ruke. My sme použili bazalku a tymián. Losos uložíme na vymastený plech kožou nadol a vrch obložíme pripravenou zmesou. Pečieme 15 - 20...

Marinovaný losos s avokádom

Na marinadovanie lososa potrebujeme: 1 kg filet z lososa, 50 g morská soľ, 50 g cukru, šťava a kôra z jedného pomaranča, 1 polievková lyžica korenia, 70 ml vodka, 50 g čerstvého kôpru. Všetko zmiešame a vytvoríme marinádu. Lososa vložime do marinady, zakryjeme fóliou a vloźíme na noc do chladničky.Avokádový krém: 1 zrelé avokádo, 2 polievkové...

Pečené sardinky s holandskou omáčkou a zemiakmi

Očistené, umyté  a osušené sardinky jemne posypeme hladkou múkou. Ponoríme na pár sekúnd do tekutého cestíčka a vypražíme do zlatista. Na cestíčko potrebujeme: vajíčko, hladkú múku, vodu, soľ a čierne korenie. Všetko zmiešame tak, aby nám vzniklo jemno tekutá hmota. Zemiaky nakrájame na kolieska, osolíme a upečieme do...

Pečená pražma

Tento rýchly a chutný recept sa Vám bude páčiť. Rybu očistíme, osolíme a okoreníme. Vložíme do pekáča, pridáme maslo a podlejeme bielym vínom. Pečieme 30 minút na 200 stupňov pod alobalom a potom ešte 15 minút bez alobalu v režime gril. Po dopečení pokvapkáme citrónom a podávame s bielym chlebom a šalátom....

Sumec s chuťou Dalmácie

Cibuľu orestujeme na olivovom oleji. Na väčšie kúsky nakrájame mrkvu, petržlen, šampióny, papriku, cukinu a cesnak. Pridáme do pekáča, podlejeme bielym vínom a krátko orestujeme. Prilejeme paradajkovú šťavu a dochutíme soľou, oregánom, čiernym korením, štipkou chilli, medvedím cesnakom a do zmesi ponoríme podkovičky sumca. Dusíme pokiaľ sa...

Pečený morský vlk

Postup: morského vlka umyjeme, vysušíme, rozrežeme na filety. Nasolíme, okoreníme a zprudka opečieme na rozpálenej panvici, kde sme si pridali olivový olej. Opečieme z jednej a aj z druhej strany.

Príloha: zamiaková kaša a pečené paradajky/špargľa. 


Pečený Mieň, zemiakové toliare a tekvicová omáčka

Rybu Mieňa osušíme (môžeme použiť aj inú ryba, napr. tresku, alebo zubáča) nakrájame na 5 cm plátky, osolíme, dochutíme č. korením, cesnakom, olivovým olejom a oreganom.  Opečieme na panvici do zlatista, priebežne polievame maslom. Zemiaky nakrájame na 0,5 cm plátky,  predvaríme v slanej vode, dochutíme soľou a tymianom a dopečieme na gril panvici do...