Recepty pre Dezert

Koláčik s džemom a orechami

V miske vyšľaháme žĺtky s trochou horúcej vody a cukru, pridáme roztopenú čokoládu s máslom a dobre vymiešame. Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a na záver vyšlahané bielka s lyžičkou citrónovej šťavy. Zapekacie misky vymastíme máslom, vystlieme cestom, nanesieme hrubú vrstvu džemu a posypeme...

Zapečený karamel

V hrnci privedieme do varu mlieko, cukor a vanilku, odstavíme a vanilku vyberieme. Zvlášt v nádobe vymiešame vajcia ale nie do peny, za stáleho miešania zalejeme zmesou z mlieka kým sa nespojí. Na panvici si pripravíme karamel z hnedého cukru, 2 PL vody a zľahka miešame. Zapekacie misky naplníme karamelom a zalejeme mliekom s vajcom.  Misky poukladáme do pekáča a nalejeme na...

Opekané figy a vanilková zmrzlina

Jednoduchý a rýchly dezert. Umyté, osušené a nakrájané figy opečieme na panvici s medom a vyškriabanou dužinou zvnútra vanilkového struku do mäkka. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.


Ricotta s ovocím

Na tento recept použijeme ovocie, ktoré hýri farbami na tanieri a navzájom s vínom spolu ladí. Použili sme hrušky jablká, jahody, ktoré umyjeme, osušíme a nakrájame, pridáme čučoriedky, maliny, sušienky a ricottu. Na dozdobenie použijeme jedlé kvety.


Jahodový šalát s rukolou

Rukolu očistíme, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Nakrájame si červený melón ku ktorému postupne pridávame maliny čučoriedky mangom a jahody. Pridáme  rukolu jemne  premiešame a zalejeme zálievku z červeného melóna.   Zálievka z červeného melóna  : Nakrájajte červený melón pridajte do nádoby...

Bezlepkové čokoládové Brownies

Postup : Vo vodnom kúpeli si rozpustíme 400g horkej čokolády a 200g masla. Vymiešame 8 žĺtkov s 350g cukru, do ktorého primiešame 350g mandlí, 150g orechov a rozpustenú čokoládovú zmes. Vyšľaháme 8 bielkov a jemne pridáme do zmesi. Zmes vložíme do vymastenej a mandľami vysypanej  formy. Pečieme 15-20 minút na 190'C.   Poleva: Rozpustíme si...