Recepty pre Hydina

Kuracie paličky

Kuracie mäso narežeme na plátky a napichujeme na paličky. Poukladáme na grill/plech a ochutíme, soľou, korením, oregánom, medom, sojovou omáčkou a premiešame. Pečieme zprudka do chrumkava. Podávame s tzatzikyalebo Sweet Chilli omáčkou.


Kurací steak s udeným syrom, hruškou a zemiakovou kašou

Kurací steak (prsia) neklepeme. Mäso osolíme, okoreníme čiernym korením a oreganom. Na husacej masti opečieme mäso do zlatista a na koniec pridáme syr. Vo výpeku s pridaním lyžičky medu opečieme nakrájané hrušky do mäkka.


Grilované domáce kuracie prsia na zeleninovom ragú s pečenými zemiakmi

Kuracie prsia v celku osolíme a okoreníme. Na pavnicu rozohrejeme olivový olej a zprudka opečieme na oboch stranách. Plameň znížime a dopečieme do zlatohneda.  Ragú: Na panvici po kurati orestujeme cibuľu na kačacej masti. Pridáme cesnak, soľ, korenie, tymián, paradajky, cukinu, 0,2l červeného vína a 0,2l kuracieho vývaru. Dusíme do mäkka, pokiaľ sa zmes zredukuje. Zemiaky na hrubo...

Pečené kačacie prsia so zemiakovo - chlebovou knedľou

Kožu na prsiach narežeme a osolíme. Opečieme obe strany aby sa mäso zatiahlo a necháme dopiecť v rúre pol hodinku.

Na knedľu potrebujeme: Varené zemiaky, soľ, bazalku, vajíčko a chleba. Všetko zmiešame, vytvarujeme knedľu , narežeme na väčšie kusy a opečieme na panvici.

Podávame s červenou kapustou dozdobenou brusnicami a smaženou cibuľkou.


Tagliatelle s kuracím zapekaným mäsom

Tagliatelle varíme 7-9 minút al dente. Kuracie prsia okoreníme, osolíme, na vrch dáme syr (údený a mozzarellu) a dáme zapiecť do rúry na grill do zlatohneda


Pečené citrónové kura a chutné zemiaky s mozzarellou

Marináda na kura: olivový olej, citrónová šťava, soľ, korenie, chilli, oregano. Kuracie mäso (horné stehno) v marináde obalíme a upečieme na 200 stupňou asi 70 min. Na konci na grile. Zemiaky v strede narežeme a pečieme. Pred koncom na zemiaky poukladáme syr mozzarella a dopečieme v rúre na grile.


Chrumkavé kurča na víne s gratinovanými zemiakmi

Nakrájané zemiaky na plátky budeme skladať do formy ako sa robia francúzske zemiaky. Len medzi jednotlivé poschodia zemiakov, pridávame na kocky nakrájanú slaninku, zmes z bieleho jogurtu ochutenú o soľ, čierne korenie a sušený kôpor. Necháme dostatočne zapiecť aby sa nám vytvorila na povrchu chrumkavá kôrka. Kuracie mäso ochutíme soľou, čiernym korením,...

Vínové kuracie stehno s Tagliatelle

V hrnci orestujeme na drobno nasekanú šalotku, údenú mäsovú (nevarenú) slaninu, čerstvú bylinky ako tymian a bobkový list, kľudne môžete dať aj malú lyžičku husacej masti. Ďalej pridáme očistené kuracie stehná a jemno 3 min. restujeme. Prilejeme pohár červeného alebo bieleho suchého vína a necháme odpariť alkohol asi 3-4...