Recepty pre Bravčové mäso

Panenka v lístkovom cestíčku

Panenku umyjeme, očistíme, rozdelíme na 2 kusy, ktoré osolíme, okoreníme. Mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji z každej strany. Opečené mäso potrieme dijonskou horčicou a každé zavinieme do plátkov slaninky. Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré rozvaľkáme na veľkosť mäsa. Na cesto rozdelíme plnku, ktorú si pripravíme z nadrobno...

Varená klobása v červenom víne

Toto možno znie čudne, alebo sa to číta trochu zvláštne, každopádne je to recept od priateľa a ten vie prečo... Výsledok je neopakovateľný a vždy ma dostane. Je to fakt zážitok a na cene vína, v ktorom sa klobáska varí v tomto prípade až tak veľmi nezáleži a recept je uvedený pri víne iba ako inšpirácia.  Stredne vysušenú  celú...

Opekaná panenka so syrovo - zemiakovými placičkami

Panenku očistíme, osušíme, osolíme a okoreníme.  Zprudka opečieme zo všetkých strán a dáme dopiecť do predohriatej rúry na 180 °C na 15-17 minút. Po upečení este necháme 5 minúť odpočinúť. Omáčka: výpek, šalotka, cesnak, biele víno. Placky: zemiaky, múka, korenie a soľ, zmiešame a opečieme na...

Pečená krkovička, kôprová omáčka a domáca knedľa z chleba

Krkovičku vcelku osolíme a okoreníme čiernym korením a rímskou rascou. Pečieme v trube na 180 stupňov pod alobalom 1,5 hod. Ďalej už bez alobalu 0,5 hod. Necháme odpočivať a pred servírovaním nakrájame na hrubšie plátky a polejeme výpekom.  Omáčka: Na oleji opražíme múku, zalejeme studenou šlahačkou a miešame, kým z toho nebude hustá kaša....

Panenka s Alibernetovou omáčkou a zemiakovo-mrkové pyré

Panenku v celku osolíme a okoreníme v korení 4 farieb. Na pavnicu dáme olivový olej a panenku opečieme z oboch strán do mäkka. Nebude to trvať dlho, panenka je krehké mäso.  Omáčka: Na panvicu kde sa pieklo mäso prilejeme Alibernet a pár lyžíc slivkového lekváru. Dochutíme soľou a jemne chilli. Pyré: Uvaríme zemiaky spolu s mrkvou 1:1, pridáme maslo a 0,1l...

Opekaná panenka s mrkvovým pyré a zemiakovými plackami

Bravčovú panenku očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme, okoreníme a opečieme na troške oleja zo všetkých strán dozlatista. Uchováme na teplom mieste. Podávame s mrkvovým pyré a zemiakovými plackami. Mrkvové pyré: uvarenú mrkvu a cesnak rozmixujeme. ochutíme soľou, čiernym korením, môžeme pridaj aj kúsok uvareného zemiaku a...

Pečený bôčik s diétnym jačmenným rizottom a s hráškom

Príprava pečného bôčika: Rúru vyhrejeme na maximálne možnú teplotu (250 st. Celzia). Mäso umyjeme, osušíme a kožu narežeme. Koreniny rozdrvíme v hmoždiari alebo v mixéri pomocou sekáčika. Z každej strany mäso výdatne posolíme a vmasírujeme dôkladne rozdrvenú zmes korenia.Votrieme olivový olej a mäso uložíme do pekáča. Vložíme do...