Recepty pre Cestoviny

Tagliatelle Aglio olio

Tagliatelle uvaríme v slanej vode do mäka. Omáčka: opražíme slaninku, chili, cesnak a cherry paradajky.Podlejeme vodou s cestovín. Odstavíme , na koniec pridáme male mozzarelky a zmiešame s cestovinami. Na vrch sa nastrúha parmezán.


Cestoviny so špenátom a slaninkou

Tagliatelle uvaríme al dente. Na panvici opečieme slaninku, cesnak, soľ, a podlejeme vodou z cestovín. Na koniec pridáme lístky špenátu a krátko podusíme. Zmes zmiešame s cestovinami a dochutíme parmezánom. 


Špagety Carbonara

Špagety uvaríme do mäkka v slanej vode. Omáčka: žĺtky, smotana, parmezán, sušená šunka, petrželová vňať. Všetko pridáme ku uvareným horúcim cestovinám a miešame pokiaľ  žĺtky jemne zhustnú. Omáčka má byť hustá, ale nie uvarená. Podávame s hoblinami...

Špagety s Boloňskou omáčkou

Je množstvo receptov na túto omáčku a skoro každý je ten originál, ale v jednom sa určite zhodnú skoro všetci. Na dobrú boloňskú omáčku si nájdite čas, lebo čas jej dáva tú originalitu. Očistenú mrkvu, zeler a cibuľu pokrájame nadrobno a podusíme na masle a slanine pokrájanej na kocky. Pridáme mleté bravčové a hovädzie mäso,...

Tagliatelle s kuracím zapekaným mäsom

Tagliatelle varíme 7-9 minút al dente. Kuracie prsia okoreníme, osolíme, na vrch dáme syr (údený a mozzarellu) a dáme zapiecť do rúry na grill do zlatohneda


Tagliatelle so slaninkou a syrovým triom

Tagliatelle uvaríme v slanej vode. Na panvici orestujeme slaninku, polovicu cibule, cesnak a na koniec pridáme pár listov bazalky a čierne korenie.  K zmesi pridáme cestoviny a premiešame. Na tanieri posypeme tromi druhmi syra (pecorino, údený syr a syr s modrou plesňou) Dobrú chuť!


Smotanovo hubové Tagliatelle

Príprava omáčky Orestujeme kúsok údenej slaninky (nie varenej, iba údenej pre lepšiu chuť), šalotku a cesnak. Pridáme už dopredu namočené huby (sušené dubáky, suchohríby), alebo čerstvé kuriatka. Podlejeme vývarom a dusíme do zmäknutia. Keď je vývar zredukovaný pridáme kúsok masla, smotanu na varenie, dochutíme soľou, č....

Cestoviny s bravčovou šťavnatou panenkou

Zmes k cestovinám: Orestujeme na masle šalotku a na kocky nakrájanú údenú slaninku, pridáme na plátky nakrájanú panenku a opečieme. Pridáme soľ, č. korenie, sezamové semienka, 4 cherry paradajky, oregano a orestujeme do mäkka. Uvarené cestoviny zmiešame zo zmesou, dochutíme olivovým olejom a parmezánom. Na dekoráciu môžeme...

Vínové kuracie stehno s Tagliatelle

V hrnci orestujeme na drobno nasekanú šalotku, údenú mäsovú (nevarenú) slaninu, čerstvú bylinky ako tymian a bobkový list, kľudne môžete dať aj malú lyžičku husacej masti. Ďalej pridáme očistené kuracie stehná a jemno 3 min. restujeme. Prilejeme pohár červeného alebo bieleho suchého vína a necháme odpariť alkohol asi 3-4...