Recepty pre Hovädzie mäso

Hovädzí steak na chilli a korení

Celé čierne a zelené korenie spolu so sušeným chilli nahrubo rozdrvíme v mažiari. Steak obalíme v tejto zmesi a necháme odpočinúť 1 hod. mimo chladu. Potom osolíme a na rozpálenom grille zprudka opečieme  z oboch strán a neskôr na menšom plameni dopečieme podľa chuti. 


Hovädzie ragú s Pinot Blanc

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme cibuľu a slaninu, vložíme mäso a necháme zatiahnuť. Pridáme všetkú nakrájanú zeleninu, soľ, korenie, vínko Pinot Blanc z našej ponuky a jemne restujeme. podlejeme vývarom, dochutíme mletou sladkou paprikou a dusíme do mäkka. Podávame s ryžou.


Steak z roštenky s kuriatkovou omáčkou

Omáčka: Speníme šalotku na oleji, pridáme roztlačený cesnak a kuriatka. Jemne orestujeme a pridáme 1dcl vývaru alebo vody. Počkáme pokiaľ sa zredukuje voda. Zalejeme smotanou, dochutíme soľou, korením a necháme zmes prísť ku varu, potom odstavíme. Mäso si vyberieme s chladničky 1 hodinku pred úpravou. Na rozpálenej panvici grilujeme neochutené čisté mäso z...

Steak z sviečkovice a gratinované zemiakmi s jogurtom a slaninou

Nakrájané zemiaky na plátky budeme skladať do formy ako sa robia francúzske zemiaky. Len medzi jednotlivé poschodia zemiakov, pridávame na kocky nakrájanú slaninku, zmes z bieleho jogurtu ochutenú o soľ, čierne korenie a sušený kôpor. Necháme dostatočne zapiecť aby sa nám vytvorila na povrchu chrumkavá kôrka. Mäso na steak (hovädziu sviečkovú) vyberieme...

Steak z hovädzej roštenky s grilovanou zeleninou a omáčkou Béarnaise

Omáčka Béarnaise - V kastróliku uvaríme 100 ml bieleho vína, 100 ml vínneho octu, na jemno nasekané 3 šalotky, na hrubo rozdrvené čierne korenie a  2-3 ks čerstvého Estragónu. Dusíme do takmer úplného odvarenia tekutiny. Potom zredukovanú zmes precedíme cez jemné sitko, základ vložíme v miske do horúceho vodného kúpeľa,...