Recepty pre Mäso

Jahnacie kotlety v bylinkovej kruste

Kotlety ponecháme vcelku (celý hrebeň), osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Potom jemne potrieme dijonskou horčicou a obalíme v bylinkovej kruste ( nakrájaná petržlenová vňať, strúhanka, trochu olivového oleja). Vložíme do trúby vyhriatej na 190 °C a pečieme 10 minút. Príloha: prekladané, alebo...

Srnčie kotlety s tarhoňou

V tlakovom hrnci si speníme cibuľu a kocky údenej slaninky, osolíme, okoreníme, pridáme čerstvé bylinky ako tymian, bazalku, bobkový list, borievky a 1/2 malej lyžičky údenej mletej papriky. Ďalej  pridáme na kúsky nakrájanú papriku, jednu mrkvu a srnčie kotlety. Krátko restujeme. Podlejeme červeným vínom 0,1l a 0,2l vývaru,  po 2-3 minutách...

Pečené jahňacie stehno na červenom víne.

Pred pečením orestujeme celé stehno na rozpálenom plechu  potretým olejom, aby sa nám mäso uzavrelo a zostala v ňom počas pečenia šťava. Na plech pod mäso dáme nakrájanú cibuľu, rozpučený cesnak, rozmarín, med, červené víno, soľ, vývar/vodu, kávovú lyžicu horčice, kečupu. Pečieme pod alobalom cca 1hodinu a ďalších  45...

Vínové kuracie stehno s Tagliatelle

V hrnci orestujeme na drobno nasekanú šalotku, údenú mäsovú (nevarenú) slaninu, čerstvú bylinky ako tymian a bobkový list, kľudne môžete dať aj malú lyžičku husacej masti. Ďalej pridáme očistené kuracie stehná a jemno 3 min. restujeme. Prilejeme pohár červeného alebo bieleho suchého vína a necháme odpariť alkohol asi 3-4...