Recepty pre Šaláty

Cviklový šalát s ricottovou penou

Uvarenú cviklu nakrájame na štvrťky. Do šalátu pridáme olivový olej, soľ, pár kvapiek citrónu, čierne korenie, cviklové listy, reďkovku a celú pažitku. Podávame s ricottovou penou. Penu vyšľaháme s : ricotta, soľ, sladká smotana.


Pestrý fit šalát s ricottou

Cviklu si uvaríme v šupke, zostane jej tak pôvodná tmavofialová farba. Po vychladnutí ju nakrájame spolu so slivkami na štvrtinky. Polovicu si odoberieme a rozmixujeme na jemnu kašua dochutíme soľou.

Dozdobenie je už na fantázií , na tanier môžme použiť ricottu, jogurt, bylinky.

 


Caprese šalát

Paradajky prekrojíme na polku. Lyžičkou ich vydlabeme, osolíme, okoreníme čiernym korením a na hornú časť paradajok poukladáme preložený bazalkový list a syr mozzarella. Jemne pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom. 


Rukolový šalát s kozím syrom

Rukolový šalát umyjeme a osušíme. Dochutíme olivovým olejom, soľou, olivami, sušenými paradajkami, opečenými orechami a parmezánom. Kozí syr obojstranne grilujeme do zlatista. 


Krevetový šalát s Veltlínom

Pripravíme si čerstvé a umyté krevety. Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme krevety, soľ, čierne korenie, roztlačený cesnak, pár kvapiek citrónovej šťavy a 1 dcl Veltlínu z našej ponuky na www.slovakiawine.sk a dusíme pár minút do rúžova. Na šalát potrebujeme: mix šalátových listov, syr s bielou plesňou, olivový olej, soľ,...

Jahodový šalát s rukolou

Rukolu očistíme, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Nakrájame si červený melón ku ktorému postupne pridávame maliny čučoriedky mangom a jahody. Pridáme  rukolu jemne  premiešame a zalejeme zálievku z červeného melóna.   Zálievka z červeného melóna  : Nakrájajte červený melón pridajte do nádoby...

Carpaccio z červenej repy

Surovú repu nakrájajte na 0,5 cm plátky. Ocot nechajte zovrieť, primiešajte med.  Odstavte, pridajte olej, džús, šťavu zo zázvoru, koreniny, soľ a cesnak. Nezabudnite ochutnať, keby niektorá z chutí príliš vytŕčala, dolaďte pridaním soli alebo cukru sebe na mieru. 2Repu naukladajte a po vrstvách prelievajte marinádou, optimálne tak, aby boli všetky plátky...

Plnené šampiňóny

Veľmi chutný a rýchly recept J Veľké šampiňóny očistíme a odstránime nožičku a jemne vydlabeme. Naplníme zmesou a dáme piecť na 150 stupňov do rúry na gril do požadovaného hnedého vzhľadu. (cca 20-25min.) Na zmes potrebujeme: vajíčka, na kocky nakrájanú mäsovú slaninku, roztlačený cesnak, údený syr, nivu, čierne korenie, soľ,...