Recepty pre Predjedlo

Prosciutto so žltým melónom

Žltý melón obalíme Prosciuttom a podávame ako predjedlo s grilovanou šparglou.


Kuracia paštéta s dulovým čatní

Kura uvaríme vo vode spolu s novým ,čiernym celým korením a bobkovým listom. Uvarené mäso oberieme od kosti, /vývar dáme do mrazničky a niekedy použijeme/. Na kačacej masti udusíme bravčovú slaninu , cibuľu a cesnak, bylinky, pridáme pečienky a dusíme. Celú zmes: kuracie mäso, pečienkovú zmes 2-3x pomelieme, (od hrúbky pomletia závisí...

Zajačia paštéta a pečené figy s pistáciami

Zajaca uvaríme vo vode spolu s novým ,čiernym celým korením a bobkovým listom. Po uvarení mäsa vo vývare uvaríme mrkvu, petržeľ, kusok zeleru. . Uvarené mäso oberieme od kosti, /vývar dáme do mrazničky a niekedy použijeme/ Na kačacej masti udusíme bravčovú slaninu , cibuľu a cesnak, bylinky, pridáme pečienky a dusíme. Celú zmes: zajačie...

Údený losos na celozrnnej hrianke

Opečieme celozrnnú hrianku. Jemne ju potrieme bylinkovým maslom, pridáme listový šalát, krúžky cibule, údeného lososa a kapari. 


Cviklový šalát s ricottovou penou

Uvarenú cviklu nakrájame na štvrťky. Do šalátu pridáme olivový olej, soľ, pár kvapiek citrónu, čierne korenie, cviklové listy, reďkovku a celú pažitku. Podávame s ricottovou penou. Penu vyšľaháme s : ricotta, soľ, sladká smotana.


Pestrý fit šalát s ricottou

Cviklu si uvaríme v šupke, zostane jej tak pôvodná tmavofialová farba. Po vychladnutí ju nakrájame spolu so slivkami na štvrtinky. Polovicu si odoberieme a rozmixujeme na jemnu kašua dochutíme soľou.

Dozdobenie je už na fantázií , na tanier môžme použiť ricottu, jogurt, bylinky.

 


Oškvarková pomazánka a syrová pena

Pena: Do smotany pridáme postrúhaný syr, maslo, žĺtok, soľ a za stáleho miešania povaríme. Necháme vychladnúť a potom šľahačkou dobre vymiešame do peny. Pomazánka: Oškvarky 2x pomelieme na mäsovom mlynčeku a pridáme podľa chuti horčicu, nadrobno pokrájanú cibuľu, korenie, soľ a cez strúhadlo pretreté natvrdo uvarené vajíčka. Ponorným...

Jahodový šalát s rukolou

Rukolu očistíme, umyjeme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Nakrájame si červený melón ku ktorému postupne pridávame maliny čučoriedky mangom a jahody. Pridáme  rukolu jemne  premiešame a zalejeme zálievku z červeného melóna.   Zálievka z červeného melóna  : Nakrájajte červený melón pridajte do nádoby...

Carpaccio z červenej repy

Surovú repu nakrájajte na 0,5 cm plátky. Ocot nechajte zovrieť, primiešajte med.  Odstavte, pridajte olej, džús, šťavu zo zázvoru, koreniny, soľ a cesnak. Nezabudnite ochutnať, keby niektorá z chutí príliš vytŕčala, dolaďte pridaním soli alebo cukru sebe na mieru. 2Repu naukladajte a po vrstvách prelievajte marinádou, optimálne tak, aby boli všetky plátky...

Chrumkavé cuketové placky

Zmes na placky: Nahrubo postrúhame cuketu a jeden zemiak. Pridáme soľ a vytlačíme prebytočnú vodu. Dochutíme jedným vajíčkom, cesnakom, soľou, č. korením, majoránkou, nadrobno nakrájanou údenou slaninou, parmezánom a pridáme jednu polievkovú lyžicu hladkej múky. Premiešame a placky pečieme na oleji do chrumkava. Na ozdobu použijeme jogurt...