Smotanovo hubové Tagliatelle

Ingrediencie

Sušené hríby 100g alebo čerstvé kuriatka 250g
100g údenej slaniny
2 šalotky
0,2l vývaru
150ml smotany na varenie
cestoviny 250g
maslo, parmezán, petržlenová vňať
2 strúčiky cesnaku, soľ, č, korenie, ml. muškatový orech

Postup prípravy

Príprava omáčky

Orestujeme kúsok údenej slaninky (nie varenej, iba údenej pre lepšiu chuť), šalotku a cesnak. Pridáme už dopredu namočené huby (sušené dubáky, suchohríby), alebo čerstvé kuriatka. Podlejeme vývarom a dusíme do zmäknutia. Keď je vývar zredukovaný pridáme kúsok masla, smotanu na varenie, dochutíme soľou, č. korením a troškou mletého muškátového orecha. Privedieme do varu a odstavíme.

Cestoviny uvaríme podľa chuti  v jemne slanej vode. Vodu z cestovín zlejeme, pridáme už hotovú omáčku a parmezán.   Na dekoráciu sa hodí na jemno nasekaná petržlenová vňať. 

Vína ktoré sa hodia k receptu