Špagety s Boloňskou omáčkou

Ingrediencie

špagety, mäso-hovädzie, bravčové, mrkva, zeler, cibuľa, maslo, slanina, rajčiakový pretlak, soľ,čierne a biele korenie, biele víno, vývar.

Postup prípravy

Je množstvo receptov na túto omáčku a skoro každý je ten originál, ale v jednom sa určite zhodnú skoro všetci. Na dobrú boloňskú omáčku si nájdite čas, lebo čas jej dáva tú originalitu. Očistenú mrkvu, zeler a cibuľu pokrájame nadrobno a podusíme na masle a slanine pokrájanej na kocky. Pridáme mleté bravčové a hovädzie mäso, rajčiakový pretlak, soľ a všetky koreniny, zalejeme bielym vínom a pomaly dusíme za občasného miešania asi 120 minút. Omáčka má byť hustá, ale tekutá, preto ju podľa potreby zriedime vývarom. Servírujeme k špagetám alebo iným cestovinám.

Vína ktoré sa hodia k receptu