Steak z roštenky s kuriatkovou omáčkou

Ingrediencie

Hovädzia roštenka
Huby - kuriatka
smotana na varenie
Zelenina na oblohu:paradajky,šalotka, bazalka
Soľ, čierne a zelené korenie, tymián, sušené chilli
Olivový olej, cesnak

Postup prípravy

Omáčka: Speníme šalotku na oleji, pridáme roztlačený cesnak a kuriatka. Jemne orestujeme a pridáme 1dcl vývaru alebo vody. Počkáme pokiaľ sa zredukuje voda. Zalejeme smotanou, dochutíme soľou, korením a necháme zmes prísť ku varu, potom odstavíme. Mäso si vyberieme s chladničky 1 hodinku pred úpravou. Na rozpálenej panvici grilujeme neochutené čisté mäso z každej strany po 2 minuty. Následne znížime jemne teplotu a dopećieme z oboch strán. Dĺžka času dopekania je závislá od hrúbky mäsa. Kontrolujeme pružnosť mäsa, čo nám napovie o stave prepečenia. Po dopečený mäso necháme pri izbovej teplote oddychovať rovnaký čas aký sme potrebovali na pečenie.  Suchá zmes na dochutenie steaku: v mažiari rozdrvíme soľ, sušené chili, čierne a zelené korenie. Steak pred podávaním v tejto zmesi obalíme.   

Vína ktoré sa hodia k receptu