Steak z sviečkovice a gratinované zemiakmi s jogurtom a slaninou

Ingrediencie

Hovädzia sviečkovica 0,5 kg
3-4 zemiaky
1 biely jogurt
100g údenej slaniny
2-3 mrkvy
č.korenie, nové ml. korenie, soľ, maslo,
čierne mleté korenie, sušený kôpor

Postup prípravy

Nakrájané zemiaky na plátky budeme skladať do formy ako sa robia francúzske zemiaky. Len medzi jednotlivé poschodia zemiakov, pridávame na kocky nakrájanú slaninku, zmes z bieleho jogurtu ochutenú o soľ, čierne korenie a sušený kôpor. Necháme dostatočne zapiecť aby sa nám vytvorila na povrchu chrumkavá kôrka.

Mäso na steak (hovädziu sviečkovú) vyberieme z chladničky 1 hod pred úpravou, osušíme, nakrájame na 3cm kus a grilujeme z oboch strán 3-4 minuty.  Necháme odpočinúť pár minút a dochutíme soľou, čerstvo rozdrveným korením a polejem jemne maslom.

Omáčka

Uvaríme mrkvu do mäkka. Pridáme kúsok maslo, soľ, štipku bieleho mletého korenia a rozmixujeme.   

Vína ktoré sa hodia k receptu