Vínové kuracie stehno s Tagliatelle

Ingrediencie

Kuracie stehná, údená mäsová slanina,
víno, mrkva, cesnak, bylinky-tymian, bobkový list, šalotka, husacia masť, kečup, horčica, vývar,
čierne korenie, muškátový orech ml., soľ,
cestovina- tagliatelle

Postup prípravy

V hrnci orestujeme na drobno nasekanú šalotku, údenú mäsovú (nevarenú) slaninu, čerstvú bylinky ako tymian a bobkový list, kľudne môžete dať aj malú lyžičku husacej masti. Ďalej pridáme očistené kuracie stehná a jemno 3 min. restujeme. Prilejeme pohár červeného alebo bieleho suchého vína a necháme odpariť alkohol asi 3-4 minúty. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, dochutíme soľou, č.korením, ml. muškátovým orechom,  cesnakom a 1 čajovou lyžičkou kečupu a francúzskou horčicou. Prilejeme 1-2 dcl kuracieho vývaru a dusíme do mäkka 1-1,5 hod.

Podávame s cestovinou uvarenou samostatne vo vode.  napr. Tagliatelle   

Vína ktoré sa hodia k receptu