Zajačia paštéta a pečené figy s pistáciami

Ingrediencie

Zajac, soľ, nové a čierne celé korenie, cesnak, masť, cibuľa, koreňová zeleniny, bobkový list, slanina, oregáno, tymián, pečienky,

Postup prípravy

Zajaca uvaríme vo vode spolu s novým ,čiernym celým korením a bobkovým listom. Po uvarení mäsa vo vývare uvaríme mrkvu, petržeľ, kusok zeleru. . Uvarené mäso oberieme od kosti, /vývar dáme do mrazničky a niekedy použijeme/ Na kačacej masti udusíme bravčovú slaninu , cibuľu a cesnak, bylinky, pridáme pečienky a dusíme. Celú zmes: zajačie mäso, pečienkovú zmes a zeleninu 2-3x pomelieme, (od hrúbky pomletia závisí celková štruktúra paštéty), ochutíme, dôkladne rozmiešame a dáme do formy.

Ako formu použijeme napr. srnčí chrbát.

Na dekoráciu môžeme použiť opečené figy a pistácie.

Vína ktoré sa hodia k receptu